Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

27-jarige Haak nieuwe bondscoach van de baansprinters

27-jarige Haak nieuwe bondscoach van de baansprinters

Cheer!

Hugo Haak is de nieuwe bondscoach voor de baansprinters. De 27-jarige voormalig sprinter is de opvolger van de Duitser Bill Huck die 3 maanden geleden vertrok wegens privéredenen.

Deel dit artikel op social media

Haak richt zich op de Spelen van 2020 in Tokyo en is aangesteld tot en met het WK baanwielrennen in 2021.

Eerst assistent
Haak stopte zelf in 2017 als baanwielrenner wegens een slepende knieblessure en was sindsdien assistent van Huck. ,,Hugo was al trainer en heeft zich de afgelopen maanden verder ontwikkeld. Toen Huck vertrok heeft hij de taken waargenomen en dat heeft hij heel goed gedaan”, zegt Veneberg. ,,We hebben met de groep overlegd en deze aanstelling is op verzoek van de sporters gedaan.”

Extra coach
De staf van Haak wordt op korte termijn nog aangevuld, laat de KNWU weten. Hij gaat ondersteund worden door voormalig beroepsrenner, Fulco van Gulik, die de rol van assistent-bondscoach gaat vervullen. ,,We trekken nog een extra coach aan omdat de groep van sporters te groot is voor 1 coach en we hierdoor verder kunnen professionaliseren. Deze nieuwe collega zal ook als ‘embedded scientist’ werkzaam zijn.”

'Heel blij'
,,Ik ben heel blij met de kans die de KNWU mij geeft om bondscoach te worden van de baansprinters”, zegt Haak. ,,De selectie train ik al een lange periode en vanaf september is daar het coachen bijgekomen. Het is een hele talentvolle groep en ik kijk er naar uit om samen met hen de ingeslagen weg te vervolgen richting de Olympische Spelen in 2020.”

Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!