Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Kirsten Wild op puntenkoers

Brons voor Kirsten Wild op puntenkoers

Cheer!

Kirsten Wild heeft bij de WK baanwielrennen haar vierde medaille veroverd, het was een bronzen op de puntenkoers. Wild slaagde erin de laatste sprint te winnen. Die leverde dubbele punten op, waardoor ze op 26 uitkwam.

Deel dit artikel op social media

Het goud was voor de Australische Alexandra Manly die onderweg een ronde voorsprong (20 punten) had gepakt en uitkwam op 29. De Ierse Lydia Boylan deed dat in de slotfase ook, waardoor ze afsloot met 28 punten.

Wild pakte eerder zilver op scratch en goud op het omnium en de koppelkoers, die laatste samen met Amy Pieters. Vorig jaar in Apeldoorn won ze de puntenkoers nog, net als het omnium en de scratch. De eerdere inspanningen op de piste van Pruszkow eisten wellicht hun tol, gaf ze toe bij de NOS. ,,Ik fietste voor mijn gevoel de hele wedstrijd achter de feiten aan. Ik moest veel gaten dichtrijden omdat ik verkeerde keuzes maakte. Ik voelde dat ik niet de benen had, dan moet je het slimmer spelen.’'

Het kwam er op aan dat ze sowieso de laatste sprint moest winnen om nog kans te maken op een medaille. Daar slaagde Wild na een lange inspanning wel in. Manly, die als derde finishte, pakte genoeg punten voor het goud. ,,Ik ben er voor blijven knokken. Ik wist dat ik die laatste sprint moest winnen. Ik dacht: doe het nou maar, anders krijg je er spijt van.’' Het brons was niet de afsluiter die ze gewild had. ,,Dat is een beetje een domper, maar ik dacht vooraf al: wat er ook gebeurt vandaag, ik mag toch trots zijn. Met Amy de koppelkoers winnen en het omnium, dat waren mijn twee hoofddoelen.’’

Braspennincx vijfde op keirin

Shanne Braspennincx is er niet in geslaagd om een medaille te veroveren tijdens de keirin finale. Ze kreeg in de voorlaatste ronde een elleboogje, verloor snelheid en kwam niet verder dan een vijfde plaats. Wai Sze Lee was de snelste.

Laurine van Riessen miste de finale, maar de Leidse won nog wel de sprint om de zevende plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten aan!