Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wild en Pieters veroveren wereldtitel op koppelkoers

Wild en Pieters veroveren wereldtitel op koppelkoers

Cheer!

Amy Pieters en Kirsten Wild hebben bij het WK baanwielrennen in Polen de wereldtitel goud veroverd op het onderdeel Madison, ook wel bekend als koppelkoers. Het is voor Pieters de eerste medaille van het weekend, Wild had al goud op het omnium en zilver op de scratch.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlandse duo werd vorig jaar in Apeldoorn tweede, maar won vandaag overtuigend. Al vroeg in de wedstrijd hadden Pieters en Wild in de tussenstand een gaatje geslagen op naaste belagers Australië en regerend kampioen Groot-Brittannië. Uiteindelijk was een uiterste krachtsinspanning in de eindspurt niet meer nodig en kwam het koppel tot een puntentotaal van 33. Australië werd tweede met 31 punten en Denemarken pakte het brons.

De race werd tijdelijk stilgelegd omdat één van de twee Nieuw-Zeelandse rensters ten val was gekomen.

Lavreysen en Hoogland naar halve finales sprint

Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen gaan zondag voor de medailles op de sprint. Beiden drongen in de BGZ Arena door tot de halve finales. Hoogland had niet meer dan twee heats nodig tegen Nicholas Paul uit Trinidad en Tobago. Lavreysen, de nummer twee van de WK van 2017, kende weinig problemen met de Australiër Nathan Hart. 

Regerend Europees kampioen Hoogland en Lavreysen mochten door hun goede tijden in de kwalificaties de eerste ronde overslaan. In de achtste finales was Hoogland te sterk voor de Tsjech Pavel Kelemen. Lavreysen hield Sam Webster achter zich. Die Nieuw-Zeelander was in de eerste ronde verantwoordelijk geweest voor de verrassende uitschakeling van Matthijs Büchli.

Lamberink zesde in finale 500 meter tijdrit

Kyra Lamberink is als zesde geëindigd op de 500 meter tijdrit. De 22-jarige Overijsselse kwam tot een tijd van 33,972 seconden. In de kwalificaties was ze een kleine twee tienden sneller geweest.

De Russin Daria Sjmeleva was net als twee jaar geleden in Hongkong de snelste. De regerend Europees kampioene was nog een halve seconde sneller dan in de kwalificaties en finishte in 33,012 seconden.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Amy en Kirsten aan!